Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 18 minuten geleden

KEPCOR IRT-3 + IRR-3 infrarood zender / ontvanger set

  • Op voorraad
  • Artikelnr: IRT-3 + IRR-3
  • Merk: Kepcor
€ 279,00 incl. 21% BTW Online bestellen € 140,00
Beschrijving

KEPCOR IRT-3 + IRR-3 IR zender / ontvanger set.

Complete set met 3 kanalen infrarood zender en 3 kanalen infrarood ontvanger. Set bestaat uit:

art nr 4008231 Kepcor IRT-3 IR 3 kanalen zender 1 x
art nr 4008233 Kepcor IRR-3 IR 3 kanlen ontvanger 1 x

Batterijen en/of lichtnetvoeding moeten apart worden bijbesteld.

Kepcor IRT-353 infrarood flitsonsteker / auto shut off met 3 kanalen.

Infra rood zender voor het draadloos ontsteken van uw studioflitser.

De Kepcor IRT-353 heeft een automatische afslag, na 2 minuten van geen gebruik valt deze in de energie spaarstand. Door op de oranje knop aan de bovenzijde te drukken wordt de Kepcor weer geactiveerd. De Kepcor IRT-3 wordt gevoed door 2 penlight (AA) batterijen.

Het werken met flitskabels voor het ontsteken van de flitser kan een vervelende en gevaarlijke bezigheid zijn. Veel ongelukken gebeuren doordat iemand over de kabels struikelt, de schade aan camera en/of flitser kan aanzienlijk zijn. Bij het gebruik van de flitskabel is de lengte van deze kabel bepalend voor de mogelijkheden. Bij gebruik van een flitsonsteker bent u onafhankelijk en kunt u tot maximaal 25 meter vanaf de flitser werken.

De Kepcor ontsteker wordt op de hotshoe (middencontact) van de camera geplaatst. Wanneer een foto wordt genomen, geeft de flitsonsteker een infrarood  signaal af wat door het slave oog van de flitser wordt ontvangen en de flitser ontsteekt. Voor het draadloos onsteken van de externe flitsers kan een keuze worden gemaakt uit diverse onstekers: radiografische en infrarood. Afhankelijk van de onsteekspanning van de externe flitser en het bouwjaar moet de keus worden gemaakt.

Oudere flitsers hebben regelmatig problemen en worden niet onstoken door een radiografische ontsteker maar reageren wel op het infrarode licht via de ingebouwde slave unit. Wanneer de flitser niet is voorzien van een ingebouwde slave unit kan een externe, die in het flitscontact kan worden aangebracht, uitkomst bieden. Zie hiervoor bij Kepcor IR-ontvanger, leverbaar met 6mm of 3,2 mm plug. De Kepcor IRT-353 infrarood ontsteker gedraagt zich op het hotshoe contact van de camera als een normale flitser. De meeste moderne camera's werken perfect met zowel radiografische als de infrarood ontsteker. Zelfs voor de camera's van de huidige generatie, waaronder Panasonic, die geen signaal via de radiografische ontsteker afgeven. Ook daarbij biedt de Kepcor IRT-353 infrarood onsteker uitkomst.

Drie kanalen instelbaar:

Aan de bovenzijde is de keuzeschakelaar voor kanalen aangebracht met keuze uit kanaal 1, 2 of 3. Wanneer de driekanalenontvanger wordt gebruikt, kunnen zender en ontvanger op elkaar worden afgesteld. In een shooting waar in een ruimte met verschillende camera's wordt gewerkt, kan nu worden bepaald met welke camera welke flitser moet worden ontstoken.

KEPCOR IRR-3 infrarood ontvanger met 3 kanalen.

Op de Kepcor IRR-3 ontvanger kan met de keuzeschakelaar worden bepaald of met kanaal 1,2 of 3 het infrarood signaal wordt ontvangen. Op de infrarood zender kan ook de keuze uit 3 kanalen worden gemaakt. Zo kan worden geselecteerd welke zender met de ontvanger moet communiceren. De ontvanger is aan de onderzijde voorzien van 1/4" schroefdraad voor bevestiging op een (lamp)statief. De flitser die ontstoken moet worden, wordt met de flitskabel aan de ontvanger verbonden. Voeding: 9 volt batterij of lichtnetadapter 9 volt, 50mA.

Reviews (0)
Schrijf een artikelbeoordeling
Rating:  Slecht Goed
Voer onderstaande code in: Send review